Forside » 7 enkle steg for å lage nettbutikk selv

7 enkle steg for å lage nettbutikk selv

1. Bestem hvilke produkter du skal selge på nettet

Nesten hva som helst kan selges på nettet, både tjenester og produkter kan gjøres tilgjengelige med en nettbutikk. Hvis du allerede har produkter eller tjenester klare, er det bare å starte bygging av nettbutikken. Ellers bør du finne ut hva du kunne tenke deg å selge. Sjekk også konkurransesituasjonen og husk på at e-handel er globalt, konkurrentene dine kan være lokalisert hvor som helst i hele verden.

2. Skaff gode produktbilder

Prøv å lage produktbildene med en rød tråd og hold dem enkle uten for mye forstyrrelser. Hvis du tar egne bilder, bruk samme bakgrunn og belysning. Det finnes også en del forskjellige tjenester som kan hjelpe deg med f.eks. sette hvit bakgrunn på bildene. Bruk samme format på bildene, som f.eks. helt kvadratiske. Hvis bildene for alle produktene har samme stil, ser det mye ryddigere og renere ut i den ferdige nettbutikken.

3. Lag en plan for hvordan du skal bygge nettbutikken

Tenk på hvordan du vil at nettbutikken skal fungere. Hvordan skal du håndtere bestillinger og kunder? Finn ut hvilke funktioner du trenger og ta en avgjørelse på om du skal bygge den selv eller om du vil bruke en ferdig løsning. Når du lager innhold, som f.eks. produktbeskrivelser, tenk på ord og uttrykk som kundene vil bruke for å søke etter produktene dine.

4. Velg en nettbutikkløsning

Velg en netthandelsløsning som har de funktionene du trenger for å bygge nettbutikken din,det er også viktig at løsningen har vekstpotensial og funktioner for fremtidige behov. Skal du selv ta hånd om det tekniske inkludert oppdateringer og sikkerhet, eller vil du bruke en ferdig plattfor som tar hånd om dette for deg. I Vilkas Group's løsning, tar vi av oss den tekniske driften av butikken, så sikkerhetsoppdateringer blir gjort uten at du trenger å tenke på om kundenes informasjon ligger sikkert.

5. Velg partnere

Utover selve e-handelssystemet er deg også nødvendig med andre partnere for håndtering av f.eks. betaling og logistikk. Når du bygger nettbutikk med oss i Vilkas, er Klarna Checkout automatiskt inkludert som en betalingsmetode. Det finnes også integrasjoner til mange andre tjenester som kan være nyttige for nettbutikken din. Sammenlign forskjellige tjenester og se hva som passer best for deg og din nettbutikk.

6. Åpne nettbutikken

Hvis du vil bruke et eget domene, knytt det opp mot nettbutikken og gjør alt klart for at kunder skal kunne handle hos deg. Vi annbefaler å teste handleprosessen ved å  gjøre noen  bestillinger i egen butikk. Gå gjennom alle steg og sjekk at alt fungerer som det skal. Så kan du behandle bestillingen som om den skulle vært reell, da vet du akkurat hva du skal gjøre når du får inn den første bestillingen fra en ordentlig kund.

7. Markedsfør nettbutikken

Når du er klar til å ta imot bestillinger er det bare å starte markedsføringen, sånn at kunder kan finne veien til butikken din. Prøv deg frem med forskjellige måter for å markedsføre butikken og se hva som fungerer best. For å kunne følge trafikken i nettbutikken er det viktig å bruke et slags sporingsverktøy. Google tilbyr f.eks. Analytics. Google har også andre tjenester som kan væra bra å legge til når du bygger nettbutikken, som f.eks. Adwords og Search Console.

 

Prøv Vilkas nettbutikk gratis i 30 dager

Prøv gratis her

Share on social media