Forside » Bloggen

Bloggen

En blogg for de som vil starte nettbutikk, markedsføre en nettbutikk, drive nettbutikk eller bare følge utviklingen innen e-handel.

Bruk kundetyper for mer personlig service

E-handel sammensatt av mange ulike deler: produkter, forhandlere, produsenter, logistikk, e-handelsplattform og alt er avhengig av det siste ledded kunden. I en fremgangsrik nettbutikk må alle delene fungere og være i orden som selvstendige deler, men samtidig også være en lenke til kunden. Hvilke behov har kundene fra de forskjellige delene? For å svare på dette spørsmålet må du først tenke igjennom hvem er egentlig kundene dine.

GEO-blocking i EU/EØS: Hva bør nettbutikkeiere vite?

3. desember 2018 ble forbudet mot urettferdig geoblokkering aktivert innenfor EU, disse reglene vil snart gjelde i Norge også. Nettbutikker må følge disse nye reglene ved levering til andre EU/EØS-land. I dette blogginnlegget kan du lese mer om hva du som nettbutikkeier må gjøre og hvordan du endrer innstillingene i Vilkas' nettbutikkløsning.

Med nettbutikk hos Vilkas er det enkelt å selge til andre land. Internasjonal handel blir også mer og mer interessant for små og mellomstore nettbutikker. Ved å selge til andre land, kan du utvide markedet og øke salget.

Spørreundersøkelse om internasjonal netthandel

Som tilbyder av en nettbutikkløsning med full støtte for internasjonalisering, er vi interessert i å vite mer om nettbutikkers vilje/hindre til å satse internasjonalt. Derfor har vi gjennomført en undersøkelse om internasjonal netthandel med leserne av daværende netthandel.no. I utgangspunktet er jo en nettbutikk tilgjengelig fra hele verden, og i vårt system er det enkelt å legge til flere språk for alle produkter og sider i nettbutikken.

Amazon.no – 5 utfordringer og mulligheter for nordiske nettbutikker

Amazon er sannsyneligvis på vei til Norden og Norge. En mer detaljert lanseringsplan er ikke gitt, men noen eksperter sier det kan skje allerede i 2018, i Sverige ihvertfall. Hva kan dette innebærer for små og mellomstore nettbutikker? Hvordan skal små nettbutikker reagere på dette? Hvilke utfordringer og muligheter medfører en lansering av Amazon på det nordiske markedet?

 

Hva gjør at en nettbutikk selger?

Hva er det som gjør at en nettbutikk faktisk selger? Butikken må være enkel å navigere og den må alltid føles sikker å handle i. Ofte blir produktene litt usynlige under en stor bildeslider på førstesiden. På produktsidene mangler det i mange tilfeller tilstrekkelig informasjon om produktene, som kan gjøre at kundene ikke føler seg sikre nok til å gjøre et valg.

Nettbutikkens design - vinner konverteringsoptimalisering eller det visuelle?

Når nettbutikkens utseende utformes, gjelder det å finne en balanse mellom konverteringsoptimalisering og det visuelle. Et bra bilde eller en kul video som fyller hele startsiden, kan gi et heftig inntrykk på besøkende. Men hjelper det for nettbutikkens grunnleggende formål, salget? En nettbutikk kan selvfølgelig være både visuelt imponerende og samtidig selge bra, så lenge helheten er godt gjennomtenkt. 

Beskytt nettbutikken med SSL-sertifikat

Hva er egentlig SSL?

SSL er en teknikk som brukes til å beskytta tilkoblinger mellom internettbrukeren og internettjenestene. Forkortelsen kommer fra engelsk Secure Sockets Layer, men i dagligtale brukes SSL eller HTTPS.

Med en ubeskyttet tilkobling mellom brukerens nettleser og tjenesten, er kanalen som sender all data ubeskyttet og all informasjon kan i prinsippet avlyttes.

Sider

Share on social media