Forside » News » Historien bak LIEBE

Historien bak LIEBE

Liebe er en nettbutikk som selger capser til Europa og resten av verden, med plattformen til Vilkas. Vi har snakket med innehaveren Jukka Lahtinen, om historien bak merkevaren Liebe.

 

Jukka forteller at hans første idè for merket Liebe var å selge audio kassetter med Finsk musikk, til det Tyske markedet. I tillegg til musikk, tenkte Jukka at den nye bedriften skulle selge produkter som T-skjorter og tøyposer med Liebe-trykk, for å utvide sortimentet.

 

“Tyskere er alltid oppdatert på de siste trendene og fester seg ved nye kule ting, rimelig kjapt. Derfor tenkte jeg at det Tyske markedet ville være det mest attraktive for Liebe. Selv om planen i utgangspunktet var å gi ut finsk musikk på retro format, ble jeg helt fortapt i prosessen med å designe logo for LIebe, og endte opp med at merkevarer skulle være hovedfokuset og musikk eventuelt et biprodukt.

 

Våren 2016 kjøpte Jukkas samboer en caps til han på et loppemarked. Jokka fant med denne capsen ny kjærlighet i livet, og det forandret han for alltid.

“Jeg har aldri tidligere tenkt på meg selv som en caps-person, men falt totalt for capsen samboeren min kjøpte til meg den våren. Det å få en cap som virkelig passet meg, gjorde meg øyeblikkelig til en cap fan. Det fikk meg til å fundere på om dette kunne være tilfelle for andre også. Siden capsene fra LIEBE er litt annerledes og laidback, tenkte jeg at dette kunne endre andres holdning til capser også.” sier Jukka. “Folk liker ting som ser bra ut, og hvis noe ser bra ut, vil folk kjøpe det. Jeg la også merke til at det er liten konkurranse på dette markedet i Finland, og at jeg kunne skape en merkevare, kun med capser og LIEBE.”

 

“Første året jeg drev nettbutikken gikk overraskende bra, vi endte opp med et positivt resultat, selv om vi gjorde mange investeringer. Dette året vil resultatet bli enda bedre. Vi har planer om å fornye hele produktutvalget vårt , og det kommer nok til å koste en del, men på dette stadiet vil jeg bygge videre på merkevaren LIEBE.”

 

“Når jeg startet å bygge butikken, bestemte jeg meg med en gang for å selge internasjonalt, og det var enkelt å sette opp på Vilkas sin plattform. I begynnelsen var butikken kun på engelsk, det så ikke ut til å være noe problem, ordre kom inn, også fra Finland. Jeg ville at det skulle være enkelt å bestille for kunder fra hele verden, så jeg lagde en veldig enkel fraktpris modell: Europa 5€ og resten av verden 10€. Dette betyr jo selvfølgelig at noen av ordrene ga oss tap, men sånn er livet. Jeg vil bare at det skal være enkelt for kundene, og en enkel prismodell stopper ikke kundene fra å bestille. Vi har også brukt mye tid på å få designet som vi vil. Vi vil at nettbutikken skal være simplistisk med et godt utseende, lett å bestille fra, men også behagelig for å bare klikke gjennom. Med hjelp fra Vilkas profesjonelle support og et fleksibelt system, kunne jeg utforme sidene akkurat som jeg ville.” forteller Jukka

 

“Den beste tingen med Vilkas plattform, for LIEBE, er at vi kan tilby forskjellige betaling- og leveringsmetoder for forskjellige regioner. Dette gjorde at jeg kunne etablere et internasjonalt merke, helt fra starten. Hvis noen vurderer å bygge opp en nettbutikk fra grunnen av, har en klar visjon for utforming og ønsker å selge internasjonalt - anbefaler jeg på det sterkeste å velge Vilkas,” avslutter Jukka, som virker veldig fornøyd med funksjonaliteten Vilkas nettbutikksystem tilbyr.

Share on social media