Forside » News » Individuellt SSL-sertifikat for alle våre nettbutikker

Individuellt SSL-sertifikat for alle våre nettbutikker

Vi har lagt til individuelle SSL-setifikater i alle Starter, Mini, Active og Pro-butikker. Etter denne endringen vil hele nettutikken være beskyttet med SSL-tilkobling og den vil fungere med både https og http. Sertifikatet vises for besøkende med en grønn hengelås og teksten "Secure" (vises på litt forskjellige måter i de forskjellige nettleserne), og https vises i starten av adressefeltet.

Bestillings- og betalingssidene i nettbutikkene våre har tidligere vært beskyttet med et delt SSL-sertifikat, "secure.vilkasgroup.com" eller "secure-eshop.se". Med denne oppgraderingen er alle sidene i nettbutikken beskyttet med kryptering. Sertifikatene er domenespesifikke, som betyr at når kunden flyttes til kassen vil butikkens eget domene fortsatt brukes.

Det kostnadsfrie SSL-sertifikatet som vi har innstallert bruker den populære Let's Encrypt-tjenesten. Det er også fortsatt mulig å bestille oppgradert SSL-sertifikat fra oss, der man kan få bl.a. "Green Address Bar SSL":

Forandringer ved sporing av trafikk

Endringene krever ingen ting fra nettbutikkeierene og innstallasjonen av SSL-sertifikatene forårsaker ingen avbrudd i tjenesten. Hvis en besøkende kommer til siden via en http-lenke, flyttes de automatisk over til https-adressen som har samme innhold. Innkommende lenker fungerer på samme måte som tidligere.

En del av Googles tjenester, som Analytics, Adwords og Search Console, krever at du legger til https, så vi anbefaler at dette kontrolleres. Det kan være bra å sjekke at sporing fungerer som det skal etter endringen. Vår kundestøtte hjelper gjerne til hvis det er problemer.

I Google Analytics er det bra å endre på siden Administrator > Innstillinger for visning på denne måten:


I Google Search Console bør nettstedet legges til med https også.

I Google Adwords bør adressen med https brukes for annonser.

Problemer med administrasjonen

Siden det gamle delte SSL-sertifikatet har blitt byttet til et nett individuelt sertifikat, fungerer ikke de lenkene til admin som begynner med secure lengre. F.eks. blir det problemer med å komme inn på designsidene.

Du kan få adressen til administrasjonen ved å gå til butikken, kundesiden, og klikke på et produkt. Da kan du se at adressen er en lang URL, og hvis du fjerner alt fra og med ".sf" og erstatter det med ".admin", kommer du til innlogginssiden for administrasjonen.

F.eks. er URL:en for et av produktene i butikken:
https://vilkasgroup.egennethandel.se/epages/vilkasgroup.sf/sv_SE/?ObjectPath=/Shops/2014011301/Products/1002

så er adressen til administrasjonen:
https://vilkasgroup.egennethandel.se/epages/vilkasgroup.admin

Hvis du har lagret adminsiden som bokmerke, husk å endre den gamle lenken.

Share on social media