Forside » Support » Bruk forskjellige motiver for å oppdatere utformingen

Bruk forskjellige motiver for å oppdatere utformingen

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

I menyen Design > Mine motiver er det en liste med de motivene som har blitt laget for nettbutikken. Øverst på listen er det motivet som er i bruk for øyeblikket - "Brukt motiv". Du kan endre og oppdatere alle de andre motivene i listen uten at det påvirker det aktive temaet. Det gjør det mulig å teste nye idéer før det publiseres for kundene. Klikk på lenkene "Start rask design" eller "Start avansert design" for å åpne utformingsverktøyet for de ulike motivene. For å vise hvordan motivet vil se ut i nettbutikken kan du klikka på lenken "Visning av hjemmeside".

Merk! Hvis du først klikker på f.eks. "Start rask design", for så å gå til avansert design gjennom menyen øverst på siden, kommer du tilbake til den aktive designen. Du må alltid bruke lenkene ved siden av "Mine motiver" for å ikke gjøre endringer i det aktive motivet.

Ved å opprette en sikkerhetskopi kan du være trygg på at du kan gå tilbake til en tidligere versjon om noe skulle gå galt. Dette kan du gjøre ved å klikke på knappen "Opprette sikkerhetskopi".

Tips! Hvis du oppretter to sikkerhetskopier, kan du bruke en for å prøve nye ting og den andre er en sikkerhetskopi i tilfelle du glemmer å bruke lenkene for å gjøre endringer og i stedet gjør endringer i det aktive motivet. Da kan du alltid gå tilbake ved å aktivere sikkerhetskopien.

Når du er fornøyd med det nye motivet og er klar for å implementere det i nettbutikken, klikker du bare på "Aktivere nå", da blir det nye motivet aktivt og det gamle motivet legges nederst i listen.

Eksportere og importere motiver

Det er mulig å eksportere et motiv for å f.eks. importere til en annen butikk. Når du eksporterer et motiv, lagres det med filformatet .style. En logg vises med en liste på hvilke elementer, sider og funksjoner som må være i den andre butikken, for at importen skal lyktes. Lagre loggen og gå igjennom den for å forsikre deg om at alt er i butikken før du importerer.

Når filen er importert til den andre butikken, opprettes et nytt motiv i listen. En logg visas også med en liste som viser om oppstod problemer under importen. Om det er rapportert noe i loggen,  kan det rettes opp manuelt i det nye motivet.

Redigere sideelement

Brukerdefinerte sideelementer inneholder tekstfelt der det kan legges til HTML-kode. Hvis koden ikke er korrekt, kan det føre til at siden ikke fungerer i utformingsverktøyet, og hindrer tilgang til å endre eller ta bort sideelementet som skaper problemet. Om dette skulle skje, kan du alltid finne alle sideelementer for et motiv, hvis du går til “feilsikker modus” ved å klikke på lenken "Rediger sideelement". Der kan du enten slette elementet helt eller endre koden.

Share on social media