Bruk Google Analytics for statistikk

Pro Yes

Du kan ta tjenesten Google Analytics i bruk under Markedsføring > Google Analytics.

• Opprett en konto for Google Analytics.

• Fyll inn ”Tracking-ID”, som du får fra Google Analytics-kontoen, i feltet under Markedsføring > Google Analytics og lagre.

• Velg på "Sider" hvilke sider du vil følge med på. I praksis lønner det seg å inkludere alle sidene i nettbutikken.

Rapportene kan leses fra rundt et døgn etter at du har registrert deg.

Statistikk over salgstall i Google Analytics

Google Analytics kan stilles inn til å følge nettbutikkens salg, da kan det analyseres hvilke søkeord og kilder som genererer mest salg. Nettstedet defineres i Google Analytics som e-handel på   Administrator > Innstillinger for e-handel ved at du aktiverer e-handel. Du må også endre valutaen på siden Administrator > Innstillinger for visning.