Forside » Support » Bruk "Google fonts"-tjensten i nettbutikken

Bruk "Google fonts"-tjensten i nettbutikken

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Med Google fonts-tjenesten kan det legges til spesialfonter, sikkert og uten at kunden behøver installere fonten på egen datamaskin.

Installere en font i nettbutikken

Velg en passende font fra Google Fonts tjenesten. Klikk på "+"-knappen ved siden av den fonten du vil bruke.

Kopier fontens lenke og CSS-formatering, og legg dem til på administrasjonssiden Innstillinger > Generelle innstillinger > Avanserte innstillinger.

CSS-formateringen må starte med <style> og avsluttes med </style> tagger. Etter Font-family (og eventuelt font-weight) formateringen som er det nødvendig med !important, og dette vil overskrive butikkdesignets definerte font.

<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans" rel="stylesheet">
<style>
* { font-family: 'Open Sans', sans-serif !important; }
</style>

Hvis du trenger hjelp til å installere fonten, ta gjerne kontakt med vår kundestøtte. Hvis du leter etter en spesiell font som ikke finnes hos Google, så finnes det også tjenester som selger fonter f.eks fonts.com, hvor du kan bestille velkjente fonter for en månedsavgift. Andre fonttjenesters fonter installeres i butikken med samme teknikk.