Butikkens og nettleserens cache

Pro Yes

Både nettbutikken og nettleseren har egne cacheminner som gjør at sidene lastes inn raskere. Disse kan det være lurt å tømme når det gjøres endringer og det er ønske om at endringene skal vises i selve butikken.

Nettbutikkens cacheminne

Når det gjøres endringer på innholdet eller innstillinger i Vilkas nettbutikkereller, bør butikkens cachminne oppdateres etter at endringene er lagret. Etter endringer er gjort, vises ofte automatiskt en grå knapp "Sid-cache: Oppdater nå" øverst til høyre, om den ikke vises kan sid-cachen også oppdateres fra siden Innstillinger > Generelle innstillinger > Sid-cache, ved å klikka på knappen "Oppdater umiddelbart" nederst på siden.

Nettleserens cacheminne

Nettlesere lagrer data fra tiidligere besøkte sider i cacheminne. Når man da returnerer til samme side, vises sidens innhold raskere gjennom nettleserens cacheminne siden det ikke er nødvendig å laste det net på nytt. Dette er en normal funksjon i nettlesere og gjør surfing på nettet mye smidigere og raskere. Dette kan allikevel oppstå vankeligheter når det gjøres endringer på sidene. Hvis f.eks et bilde byttes ut, så laster ikke nødvendigvis nettleseren inn detnye bildet, men viser i stedet fortsatt det gamle bildet som ligger lagret i cacheminnet.

Laste sidens innhold til nettleseren på nytt

Hvis nettleseren ikke viser det oppdaterte innholdet, kan det hjelpe å laste inn innholdet fra siden på nytt og hoppe over nettleserens cahceminne.

• Hold inne shift-knappen på tastaturet og klikk på nettleserens knapp for oppdatere(Reload page, ofte en sirkelpil)
  • Klikk på "Ctrl + F5" eller "Ctrl + Shift + R" på tastaturet (Windows, Linux)
  • Klikk på "Command + Shift + R" (Mac)