Forside » Support » Gavekort

Gavekort

Starter No
Mini No
Active Yes
Pro Yes

Det kan brukes kupongkoder med en pengeverdi som gavekort, koden kan sendes til kunden som kjøpte gavekortet. Gavekort kan selges i butikktypen Active og oppover med funksjonalitet for kupongkoder.

 

Lag et produkt for gavekort

For gavekort kan du lage et vanlig produkt fra menyen Produkter > Nytt > Produkt og gi produktet en pris. Deretter opprettes en kupongkampanje med samme sum. Skal det selges gavekort med forskjellige summer opprettes enten et produkt for hver pris, produktvarianter med forskjellig pris eller så kan fanen "Open price" for produkten velges for å ha valgfri pris. Kunden får da selv velge summen innenfor gitte rammer. For hver sum man selger må det opprettes en egen kupongkampanj.

Gavekortproduktet er vanligvis et normallt produkt med et fast produktnummer. Det som skiller seg ut fra andre produkter er at produkten skal ha 0% i mva sats.

 

 

Gavekortkode fra kupongkampanjen

Gavekortkoden som sendes til kunden lages i en kupongkampanje, og denne koden gir da rabatt i butikken når den benyttes. På siden Markedsføring > Kuponger lages kupongkampanjen som vanlig. I innstillingene for kampanjen fylles gavekortets verdi inn og det skal markeres som en gavekupong med 0% mva. Det må også velges at kupongen bare kan brukes en gang, det må gis en unik kode til hver kunde som kjøper gavekort.

Det er ikke nødvendig å generere kodene på forhånd, en ny kupongkode kan lages når en kunde har kjøpt et gavekort. Da vet man at hver kode er et gavekort og det er enkelt å følge. Den nye koden kan sendes til kunden på valgfri måte. Det kan sendes på epost eller det kan skrives ut på et gavekort og sendes i konvolutt med posten.

 

Bruk av gavekort i butikken

Kunden kan benytte koden i gavekortet i kassen når de gjør en bestilling. Det finnes noen begrensninger som er bra å vite om. Hele kupongens verdi må brukes på på samme kjøp. Det går med andre ord ikke ann å bruke halvparten av verdien en gang og spare resten til en annen gang. I butikken kan det bare brukes en kupongkode av gangen, det kan ikke brukes flere gavekort eller andre kupongkoder for èn bestilling.

På den supportsiden finnes også mer informasjon om kuponger:
https://www.vilkas.no/support/kupongkoder

 

Leveringsmetoder for gavekort

Hvis de ikke allerede tilbys fri frakt i butikken, kan det være en god idé å opprette en egen leveringsmetode for gavekort. Hvis gavekortene skal sendes på e-post, kan det settes opp på siden Instillinger > Levering ved å f.eks. opprette en leveringsmetode som heter "Levering med e-post". Hvis leveringsmetoden "Vekt på produktene i handlekurven" brukes, kan det settes oppforskjellige priser og maksvekt. Vekten for produktene kan begrense "Leveranse via e-post" slik at den kan kun brukes for bestillinger med samlet vekt lik null, dette vil gjelde når noen kjøper et gavekort uten å kjøpe fysiske produkter også.

Her er et eksepel på oppsett:

Levering med e-psot - maksvekt f.eks. 5g.

Brev - makvekt f.eks. 500g.
Pakke - ingen maksvekt

Et alternativ er å bruke samme leveringsmetode, men sette opp forskjellige priser for forskjellige vekterklasser og gi f.eks. 0-5g. prisen 0kr.

På Pro og Enterprise nivå kan det settes begrensninger på leveringsmetoder for spesifikke produkter i produktenes innstillinger under fanen "Generelt".

 

søkeord: gavekort, kupong, kuponger

Share on social media