Forside » Support » Hvordan får jeg nettbutikken til å fungere med eget domene?

Hvordan får jeg nettbutikken til å fungere med eget domene?

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Når butikken er aktivert, kan du koble den til et eget domene, som vil være butikkens adresse.

Hvis du allerede har et domene som du ønsker å bruke til nettbutikken, kan du koble den til butikken gjennom en CNAME-post mot adressen secure.vilkasgroup.com. Hvis du vil at hoveddomenet, alltså adressen uten www-prefikset, også skal peke mot butikken settes det opp en A-record mot adressen 89.250.61.34.

 

Rent teknisk ser det slik ut:

www.domain.no. IN CNAME secure.vilkasgroup.com.
domain.no IN A 89.250.61.34

 

Dette settes opp av domeneadministratoren, registraren domenet ble kjøpt av, og tar vanligvis fra 1 til 4 timer før det er oppdatert.

Når det er oppdatert, kan du koble domenet til butikken i administrasjonen, i menyen Butikkinformasjon > Domenenavn.
Hvis systemet ikke ser pekeren får du heller ikke endret domenet.

 

Hvis du også bruker e-postadresser for domenet i butikken kan det være bra å be leverandøren å legge til Sender Policy Framework (SPF) include  "include:_spf.omaverkkokauppa.fi" for domenet.

 
Teknisk eksempel på SPF
domain.no 14400 IN TXT "v=spf1 EGNE REGLER HER include:_spf.omaverkkokauppa.fi ~all"

Hvis du ikke har domene enda, kan du bestille det fra oss eller en hvilken som helst domeneleverandør.

Bestill domene fra Vilkas.

Nettbutikken kan også pekes til et underdomene

Hvis du ønsker å ha nettbutikken adskilt fra nettstedet ditt, er det ett alternativ å opprette et underdomene (subdomene). Da kan du sette et prefiks foran domenenavnet, f.eks. kan butikkens adresse være butikken.domene.no og nettstedets adresse kan forsette å være www.domene.no. For underdomenet settes det opp en CNAME-styring mot adressen secure.vilkasgroup.com.

Teknisk sett ser det slik ut:

butikk.domene.no. IN CNAME secure.vilkasgroup.com.

Flere domener koblet mot butikken

Nettbutikken kan bare kobles til ett primært domenenavn, dvs. i en CNAME-post er det kun mulig å ha en adresse pr. butikk. Hvis du ønsker å ha flere adresser koblet mot nettbutikken, er det mulig å opprette en HTTP 301 eller 302 omadresseringspost, for å peke flere adresser mot butikkens primære adresse. I dette tilfellet sendes besøknde på de andre domenene også till butikken, men i adressefeltet vises navnet på primærdomenet.

 

Hvis en HTTP 301 eller 302 post ikke er teknisk gjennomførbart for domeneleverandøren, kan eventuelt en A-post med en peker til IP-adressen 89.250.61.18 opprettes. Når domeneadministratoren har opprettet slike pekere, melder du fra til oss, så sørger vi for å peke de videre til nettbutikken. For hver ekstra peker til domene fakturerer vi 495,- kr i administrasjonsavgift (eks. mva).

Share on social media