Hvordan legger jeg til en Facebook- eller Twitterbanner i nettbutikken

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Hvis du har en Facebookside eller en Twitterkonto for nettbutikken, kan du enkelt legge til disse som elementer i butikken med "App"-verktøyet.

Legg til som en app

Elementet legges til ved å sette inn et nytt sideelement i layouten, Design > Avansert design > Sett inn sideelement > Brukerdefinerte sideelement > Tekst (HTML) (ikke tilgjenglig for Starter). Klikk på knappen for å legge til apper, i verktøylingen øverst i vinduet. Samme "App"-verktøy finner du også på andre steder du oppdaterer innhold. I Starter-butikkene er det ikke mulig å legge til sideelementet Tekst (HTML). Men Facebookboksen kan legges til i f.eks. på startsidens innhold under Innhold/kategorier > Dataark visning > Generelt > Lang beskrivelse.

I vinduet som åpnes kan du velge forskjellige apper, f.eks. Facebook eller Twitter.

For de forskjellige appene er det flere alternativer, f.eks. for Facebook kan man velge om det bare skal vises en knapp (button) eller evt. en boks. Til høyre vises en forhåndsvisning av hvordan appen vil se ut.

Legg til uten app-verktøyet

Ved å følge disse instruksjonene kan du legge til Facebook-elementet uten å bruke verktøyet. Gå til adressenhttps://developers.facebook.com/docs/plugins/ og velg den bannertypen du vil bruke, f.eks. "Like Box". For Twitter finner du dem her:https://dev.twitter.com

Velg den banneren som passer deg:

• Skriv inn adressen till din Facebookside i feltet “Facebook Page URL”

• Still inn passende bredde for sidefeltet

• Kryss av for de egenskapene du vil at banneren skal ha

• Klikk på knappen Get Code

Kopier all koden i vinduet som åpnes ved å markere den og trykke på Ctrl+C. Banneren legges til i nettbutikken når du limer inn denne koden. Det anbefales å bruke HTML5 versjonen, og da må du kopiere begge feltene til butikken.

Legg til koden for banneren i butikken

Du kan legge til den kopierte koden hvor du vil i nettbutikken, f.eks. i sidefeltet. For å gjøre det, går du inn på Design > Avansert design.

I området du vil plassere banneren klikker du på Sett inn sideelement og velger fra emneområdet Brukerdefinerte sideelement, og sideelementet Tekst (HTML). Legg til koden i vinduet som åpnes ved å trykke på Ctrl+V. Til slutt klikker du på Bruk og lagre, for å se hvordan det ser ut i butikken kan du trykke sidebufferen og forhåndsvise.

Obs! I Starter-butikkene er det ikke mulig å legge til sideelementet Tekst (HTML), men Facebookboksen kan også legges til i f.eks. startsidens innhold under Innhold/kategorier > Dataaark visning > Generelt > Lang beskrivelse ved å først klikka på “kilde”-knappen.