Hvordan opprette forskjellige alternativer for et produkt

Pro Yes

Produktvarianthjelperen

Du kan opprette varianter av et produkt ved å gå inn på menyen for produkter, og klikke på varianter. Variantene kan du lage ved å bruke lenken til produktvarianthjelperen i den gule boksen og følge instruksjonene.

I butikken kan det opprettes forskjellige produkttyper, f.eks. gensere , bukser og sko. Hver produkttype har egne egenskaper som brukes for å opprette varianter. Hvert produktene av en produkttype har  alle mulige verdi variasjoner tilgjengelige, men hvert produkt i en produkttype trenger ikke nødvendigvis ha en variant for hver verdi. F.eks. er “farge” en egenskap for produkttypen “gensere”, og alle tenkelige farger er verdier i variasjonsfeltet, det kan fortsatt finnes en genser i bare rødt og blått og en annen i gult og grønt.

Når du starter produktvarianthjelperen for et produkt, kan du velge en passende produkttype som allerede finnes fra drop-down-menyen, eller så kan du opprette en ny produkttype og gi den et navn. Deretter kan du opprette attributter(egenskaper) for denne produkttypen, f.eks. størrelse, og legge til alle mulige verdier for denne egenskapen.

I neste steg viser produktvarianthjelperen de produktvariantene som ble automatisk generert fra produkttypens egenskaper. Her kan du endre produktnummer for de ulike variantene og evt. fjerne variantene du ikke vil opprette for dette produktet. Rett under listen over variasjonene er det en avkryssningsboks “Sett de genererte produktvariantene som synlige” som kan aktiveres før du fortsetter.

På neste steg velger du hvordan variantene presenteres for kunden på produktsiden. Rullgardinmeny blir vanligvis brukt, men det er også alternative måter å vise variasjonene på. Produktvariasjonene opprettes når du har klikket på “Fullført”

De nye produktvariantene opprettes først som usynlige og må settes til synlige for at kundene skal kunne se dem i butikken. Produkter som er usynlige, vises med grå tekst i listen, synlige produkter vises med svart tekst. I denne listen er det mulig å markere de produktene som skal endre synlighet, for så å klikke på knappen “Synlighet” og velge synlig eller ikke synlig.

Når produktvariantene er opprettet og stilt inn til å være synlige så kan det være lurt å dobbeltsjekke hvordan det ser ut i butikken.

Når det blir opprettet en ny produkttype gjennom produktvarianthjelperen, kan du finne produkttypen igjen under Produkter > Produkttyper. Her kan du redigere innstillingene til produktypen f.eks. rette stavefeil i verdiene eller oversette til andre språk.

Produktvariantenes innstillinger fra hovedproduktet

Hver produktvariant har egne innstillinger som bilder, breskrivelser og priser. Hvis disse innstillingene ikke oppdateres, brukes innstillingene for hovedproduktet. F.eks hvis det er skrevet en produktbeskrivelse for hovedproduktet, vises den for alle variantene som ikke har egne beskrivelser.

Hvis det er skrevet en beskrivelse for en produktvariant, men det ønskes å gå tilbake til å bruke beskrivelsen for hovedproduktet, kan beskrivelsen av varienten bare slettes i innstillingene. Da har ikke varianten egen beskrivelse lengre og beskrivelsen for hovedproduktet blir brukt.

Hvordan slette en produktvariant

Hvis du ønsker å fjerne en produktvariant, må du først gå inn på varianter fra hovedproduktet. Der kan du velge ut og markere de variantene du ønsker å slette og klikke “slett”-knappen. For å fjerne varianten helt, er det nødvendig å gå på tabulatoren “varianttilleggsfelt” og velge bort varianten(e) som skal fjernes og klikke “Lagre”. Da er produktvarianten fjernet helt fra butikken.