Forside » Support » Hvordan selge nedlastbare produkter

Hvordan selge nedlastbare produkter

Starter No
Mini No
Active Yes
Pro Yes

Med Active og Pro er det funksjoner for å selge filer, som kan bestilles og lastes ned, til kunder. For å kunne selge filer opprettes et produkt, og filen(e) som produktet består av legges ved.

Opprett et produkt for filen som skal selges

Velg Produkt >> Ny... og Nedlastbart produkt, fra menyen i administrasjonen. Produktnummer, navn, pris og annen nødvendig informasjon legges til som vanlig for produktet. Der etter må informasjonen lagres og du kommer videre til en side hvor filen/filene, som produktet består av, kan lastes opp. Filen(e) kan lastes opp til nettbutikken eller legges ved fra en annen server. Hvis du bruker butikkens egen server, er maks størrelse 10 MB, pr. fil.

Det kan settes tidsgrense for hvor mange dager filen er tilgjengelig for nedlasting etter bestillingen. Hvis feltet for tidsgrense er tomt, er det ingen tidsbegrensning. Det kan også settes grense for maks antall ganger produktet kan lastes ned, etter bestillingen er gjennomført.

Å kjøpe et nedlastbart produkt

Produktet bestilles som vanlig i butikken og betales med en av de eksisterende betalingsmetodene. Etter ordrebekreftelsen får kunden lenken til produktet. Lenken sendes allerede i bekreftelsesmeldingen. Hvis kunden er registrert i nettbutikken er det også mulig å logge inn senere og gå til bestillingene for å laste ned filen, så lenge ikke tidsgrensen eller antallet nedlastinger er oversteget.

Sikkerhet ved transaksjon av filer

  • Kunden ser aldri filens faktiske adresse, bare lenken som peker til nettbutikkens server, som kontrollerer at bestillingen er gyldig. Serveren styrer deretter kunden til filen. Takket være dette kan ikke lenken deles med andre.

  • Digital rettighetsadministrasjon (DRM) legges til de filene som selges. Etter salget er filen tilgjengelig som vanlig, for kunden.

Share on social media