Klarna

Pro Yes

Klarna Checkout er en betalingsløsning som tilbyr kundene muligheten til å betale ordrene sine i nettbutikken med faktura, direktebetaling eller kredittkort. Kunden blir kredittvurdert før betaling og Klarna håndterer risikoen for betalingsunnlatelse ved fakturabetaling. Klarna sender fakturaen og eventuelle betalingspåminnelser til kunden. Du som forhandler behøver ikke, med denne løsningen, hverken sende fakturaer eller bekymre deg for at kunden ikke betaler. Om kunden betaler gjennom Klarna Checkout, vil du alltid få pengene dine.

Endringer 11/01 -2017:

Bedriftfaktura er nå en betalingsmåte i Klarna Checkout. Funksjonen kan legges til under Innstillinger > Betaling > Klarna Checkout > Innstillinger, og siden velge "Kundetype". Når kundetype er endret til å inkludere bedrifter, tar det ca. to dager for Klarna å aktivere endringen. I bestillingsprosessen er det da mulig for kunder å velge "bestill som bedrift", for å fylle inn organisasjonsnummer i stedet for personnummer.

Forbedet i brukervennlighet:

• På betalingssiden er feltet for land flyttet øverst så kunden ser det lettere(hvis det er flere aktiverte land).
  • Modalvinduets "Fortsett å handle"-knapp er flyttet til det venstre hjørnet og det finnes nå et felt i innstillingene for å endre knappens tekst.
  • En ny innstilling er lagt til så Klarna Checkout kan skjules fra den vanlige bestillingsprosessen.
  • Leveringsdato kontrolleres, hvis butikken bruker denne innstillingen, for å kunne velge leveringsdato(Innstillinger > Handlekurvinnstillinger > Ønsket leveringstid), og valget av leveringsdato er obligatorisk.
  • Et nytt felt er lagt til i innstillingere for Klarna Checkout, så teksten for "Gå til kassen" - knappen kan endres.
  • En innstilling er lagt til for å kunne vise feltet for kundens kommentar i betalningsvinduet.

Brukerveiledning

Klarna Checkout er en standard betalingsløsning for nye nettbutikker. Det behøves ikke separat avtale med Klarna. Når testbutikken aktiveres, sendes informasjon til Klarna, om at betalingsløsningen skal aktiviseres. Aktiveringen vil bli iverksatt innen 3 døgn og er da klar til å motta betalinger. Du vil få melding på epost når betalings løsningen er aktivert.

Før aktiveringen vil nettbutikken være åpen for å gjennomføre testbestillinger.
Om Klarna Checkout betalingsløsning blir slettet kan den gjenopprettes via Innstillinger > Betaling.

Betalingen gjennomføres i Klarnas hurtigkasse, som hopper over nettbutikkens vanlige bestillingsprosess. På denne måten kan betalingsprosessen startes fra alle nettbutikkens sider. Dette har forbedret konverteringsraten for mange nettbutikker.

Innstillinger

Betalingsløsningens innstillinger finnes på siden Innstillinger > Betaling > Klarna Checkout > Innstillinger

Betalings-knapp på handlekurvsiden legger til en «Kjøp nå»-knapp direkte i varekurven. Om man klikker på knappen, åpnes Klarna Checkout kasse i et eget vindu.
Hvis ikke dette alternativet blir valgt må kunden gå gjennom den vanlige bestillingsprosessen, før Klarna Checkout avslutter bestillings prosessen.

Betalings-knapp på produktsiden legger til en «Kjøp nå»-knapp allerede på produktsiden. Denne funksjonen åpner Klarna Checkout, i et eget vindu, direkte fra produktsiden. Denne funksjonen anbefales om kunder vanligvis bestiller kun ett produkt av gangen.

Betalings-knapp på kategorisiden legger til en «Kjøp nå»-knapp for produkter, som vises allerede på kategorinivå.

Betalings-formler på handlekurvsiden viser Klarna Checkout kassen direkte under handlekurven, uten å åpne et eget vindu

Aktivere ordren når  kan brukes for automatisk aktivering av bestillingen ved følgene status:

• Når bestillingen merkes som «Klar til sending»
  • Når bestillingen merkes som «Sendt»
  • Når bestillingen merkes som «Levert»
  • Når sporingskode for post eller budservice lagres for bestillingen.

Ved aktivering av en bestilling, blir det gjort en betalingsreservasjon hos Klarna.

Utforming

Det kan legges til følgende elementer i utformingen av nettsiden i Design > Avansert design.

I området Handlekurv og bestilling finnes et element «Link til handlekurvkurven med Klarna Checkout» som viser en vanlig link til varekurven. Den har i tillegg en «Kjøp nå»-knapp nederst på siden, som åpner Klarna Checkout vinduet fra hvilken som helst side.

I området Betaling finnes elementene:

• Klarna Checkout – Logotype
  • Klarna Checkout – Visning av betalingsmåte (viser betalingsmåtens logo)
  • Klarna Checkout – Tooltip (viser betalingsmåtens logo samt tekst)

I området Handlekurv og bestilling finnes et element for å legge til en lenke i handlekurven, med en «Kjøp nå»-knapp:

• Link til varekurven med Klarna Checkout.

I området Valg av land og valuta finnes et element som brukes til å bytte både land og språk for kunden:

•  Velg land ved bruk av flagg (Klarna Checkout)

Disse elementene kan legges til ved å klikke «legg til element» i det ønskede området i nettbutikken.

Bestilling

Bestilling av handlekurvens innhold kan gjøres via Klarnas hurtigkasse, fra alle sidene i nettbutikken. Hvilke sider som skal vise «Kjøp nå»-knappen velges i betalingsløsningens innstillinger.

Om nettbutikken bruker andre betalingsløsninger enn Klarna Checkout, vises knappen «Gå til kassen», som starter den vanlige betalingsprosessen «Kjøp nå»-knappen åpner Klarna Checkout direkte.

I hurtigkassen fyller kunden ut sine opplysninger og gjennomfører bestillingen. Klarna Checkout faktura er forhåndsvalgt betalingsmåte. Kunden har mulighet til å endre betalingsmåte til kredittkort, direktebetaling via bank eller delbetaling rett etter at kjøpet er foretatt.

Håndtering av ordre

Bestillingenes betalingsinformasjon ligger på siden Ordre > [Ordre] > Klarna Checkout.

Aktivere reservasjon-knappen brukes for å aktivere en reservert betaling i Klarnas system (Obs! Aktiveringen kan stilles inn automatisk på siden Innstillinger > Betaling > Klarna Checkout > Innstillinger). Etter Klarnas retningslinjer skal aktiveringen først skje etter at ordrebekreftelse er send til kunden. Etter aktivering legges informasjonen til i «Betaling aktivert: dato/tid». Hvis flere ordre ønskes aktivisert samtidig, kan dette gjøres på siden Ordre > Ordre, ved å merke de ordrene som ønskes aktivert, deretter klikke «Legg til» og avslutte med å klikke «Klarna Checkout – Aktivering».

Avbryte reservasjoner-knappen brukes for å slette en betalingsreservasjon fra Klarnas system. Når betalingen slettes, legges informasjonen til i «Betaling fjernet: dato/tid».

Refusjoner

Det er mulig å foreta full eller delvis refusjon på siden Ordre > [Ordre] > Klarna Checkout > Tilbakebetaling. Tilbakebetalinger kan kun gjennomføres etter at betalingen er aktivert.

• Full refusjon-knappen brukes for å refundere hele resterende beløp til kunden
  • Hvis det skal gjennomføres en Delvis refusjon, må det først gjøres endringer i tabellen, så klikkes Delvis refusjon-knappen.
  • Om det er endringer i leveransens omfanget, fylles antallet produkter som faktisk er levert til kunden, inn i feltet Levert antall. Differansen mellom det originale antallet og det oppdaterte antallet utgjør refusjonsbeløpet. F.eks. Om kunden har bestilt 4 stk. men det kun er mulig å levere 3 stk. Fyll da inn levert antall 3 stk. og refusjonen vil være lik stykkprisen for 1 produkt.
  • Om det skal gis rabatt pr. produkt, legges rabattbeløpet til i Rabatt for produkt-feltet i tabellen.
  • Om en del av den sammenlagte produktprisen skal tilbakebetales, endres beløpet i Totalpris-feltet. Da refunderes differansen mellom originalbeløpet og det oppdaterte beløpet.
  • Tekst for refusjon-feltet kan brukes for å legge til forklaring på rabatten/refusjonen.
  • Det kan også gis rabatt for hele bestillingen, ved å fylle inn rabattbeløpet i Ekstra rabatt for hele ordren-feltet nederst i tabellen.

Mer informasjon: