Kupongkoder

Pro Yes

I nettbutikken kan det opprettes kupongkoder som kunden kan bruke for å få rabatter gjennom kupongkampanjer. Med kupongkampanjer kan det f.eks. lages en generell rabattkode, som kan brukes i sosiale medier for å friste nye kunder. Det kan også lages personlige koder som kan brukes for å beholde eksisterende kunder med rabattilbud i f.eks. nyhetsbrev.

Du kan opprette en ny kupongkampanje på siden Markedsføring > Kuponger og fylle inn ID, navn og valuta for kampanjen, på plussrad. Klikk på "Lagre" og kampanjen vises i listen, da kan du klikke på ID'en for å sette opp detaljerte innstillinger.

I kupongkampanjens innstillinger kan du fylle inn navn på kampanjen for alle språkene i butikken. Navnet vises i handlekurven når kupongen brukes.

I den venstre spalten, nedenfor beskrivelsen, setter du opp hva slags rabatt kampanjen skal gi. Du kan velge en bestemmt verdi, prosentrabatt eller fri frakt. Det er også mulig å sette en minimumverdi på ordre for å bruke rabattkoden.

I høyre spalten i den nedre delen av kupongkampanjens innstillinger finnes følgende innstillinger:
- Kupongkodens lengde: denne innstillingen bestemmer hvor mange tegn kodene skal bestå av og brukes kun om kodene skal genereres automatisk.
- Tidsramme: her kan det settes opp en gyldighetsperiode for kupongkampanjen.
- Antall gyldige kupongkoder: denne innstillingen kan brukes hvis det f.eks er en kampanje der kun de første 100 kundene får rabatten med samme rabattkode. I andre tilfeller kan feltet være tomt.
- Innløsing gjør kupongen ugyldig: her kan det bestemmes om det skal være engangskoder eller om kodene skal kunne brukes flere ganger. Hvis det dreier seg om en generell rabattkode, som kan brukes av flere kunder, skal det stå "Nei".

Under fanen "Gyldighet" kan kampanjen begrenses til å gjelde for utvalgte produkter, betalingsmetoder og leveringsmetoder. Ved å klikke på "Tilldel villkår" kan det legges inn begrensninger for kampanjen. Hvis ingen ting endres gjelder kupongkodene for alle produkter, alle betalingsmetoder og alle leveringsmetoder.

Under fanen "Kupongkoder" defineres de faktiske kupongkodene som kundene kan bruke for å innløse rabatten. Det kan fylles inn manuellt ved å skrive inn kodene i plussraden og klikke på "Spare". Det kan også genereres tilfeldige koder automatisk ved å oppgi hvor mange koder som skal opprettes og klikke på "Generer koder automatisk". Kodene lages da med så mange tegn som ble valgt i innstillingen "Kupongkodens lengde".

Tips: Siden store og små bokstaver annses som ulike tegn i kupongkodene, kan det være lurt å lage flere versjoner av koden, hvis det er en generell kode. Vanligvis er generelle koder komponert av bare store bokstaver, men utover dette kan det også legges til et alternativ med bare små bokstaver og et med stor forbokstav. Forskjellige kunder skriver koden på forskjellige måter og ved å legge til alle versjonene, gjøres det enklere for alle kunder å bruke koden og minker i tillegg antall spørsmål til kundestøtte.

Når kampanjen er opprettet, vises et felt i handlekurven hvor kundene kan fylle inn kupongkoden, innenfor gyldighetsperioden til kampanjen.

Her er også mer informasjon om andre måter å tilby kunderabatter: https://www.vilkas.no/support/rabattkampanjer

søkeord: koder, kuponger, rabatt, kampanje, markedsføring