Forside » Support » Last ned Vilkas Vanilla

Last ned Vilkas Vanilla

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

VilkasVanilla-temaet er et moderne og responsivt tema uten sidefelt. Du kan importere det til butikken din og bruke det ved å følge disse instruksjonene. Når temaet er lastet inn butikken fungerer det best uten mye redigering i etterkant. Hvis du gjøre endringer selv og bygge ditt eget tema, er det bedre å benytte et av de ferdige temaene du finner i i nettbutikken som et grunnlag til å bygge videre på.

I det andre headerområdet, der logoen, søkefeltet og handlekurven ligger, bør det ikke legges til noen nye elementer eller gjøres andre endringer, utenom å skifte ut logoen med egen logga istedet for eksempellogen. Selv om det ser ut som det er mye ekstra plass til flere elementer på en stor skjerm, kan det være at temaet kanskje ikke fungerer responsivt lenger og det kan resultere i at det vil se merkelig ut på en mobilskjerm.

 

Från en mobilskärm är den översta headern kompakt och menyn öppnas bakom en hamburgerknapp. Genom att klicka på huvudkategorin så öppnas också underkategorierna.

     

 

Demo Last ned temaet

Bruk

Du kan legge til temaet i butikken din på følgende måte:

1) Last ned og lagre temaet på datamaskinen
2) I administrasjonen går du inn i menyen Design > Mina motiver, neders på siden klikker du på "Importer mortiv" og velger temaet fra der du lagret det.
3) Huk av for "Skriv over startsiden ved import" hvis du vil at temaets eksempelinnhold for startsiden også skal importeres til butikken. Legg merke til at det overskriver det eksisterende innholdet på førstesiden. (Kopier ditt eget innhold som en sikkerhetskopi fra siden Innhold/kategorier > Dataarkvisning > Generelt).
4) Når temaet har blitt last inn i butikken, finner du det nederst i listen på siden Design > Mina motiver. Herfra kan du se foorhåndsvisning, redigere og/eller aktivere temaet, så det blir det gjeldende temaet i butikken.

 

Hvis du prøver et nytt tema, kan det være lurt å lagre eventuelle designkoder fra feltet Innstillinger > Generelle innstillinger > Avanserte innstillinger > HTML Head-område. Koder i dette feltet påvirker alle temaer og designer i butikken og kan derfor skape problemer med nye temaer, hvis det fortsatt ligger koder fra tidligere design her.

Hvis temaet bare skal testes fra siden Design > Mina motiver, uten å aktivere temaet, kan designkodene fra overnevnte Head-område flyttes til et element i det aktive temaet. I temaets sidefot kan det legges til et "Text (HTML)"-element og designkodene fra Innstillinger > Generelle innstillinger > Avanserte innstillinger > HTML Head-område, kan kopieres over til dette midlertidige elementet. På denne måten vil de bare påvirke dette temaets design og det vil være enklere å teste andre temaer.

  

 

Anbefalte innstillinger

Her listes noen innstillinger for sider og produkter opp, som er nødvendige for temaet. Temaet er designet for å fungere med spesifikke inntillinger og ser ikke nødvendigvis like bra ut hvis andre innstillinger brukes.

1) På siden Innhold/kategorier > Dataarkvisning > Layout skal tekstene på startsiden vises med et bilde og tre tekstfelt:

2) På siden Innhold/kategorier > Dataarkvisning > Bilder i det andre bildefeltet kan det lastes opp egene bilder som skal brukes som startsidens store bilde. Først må markeringen "Endre størrelse ved opplastning" fjernes, for å unngå automatisk skalering av bildets størrelse. Anbefalt størrelse for disse bildene er rundt 1500x500px.

3) Startsidens innhold i feltet "Lang beskrivelse" på siden Innhold/kategorier > Dataarkvisning > Generelt brukes i dette temaet som teksten som legges over bildet på forsiden. Med tegnformatet "Rubrik 2" kommer teksten på det store bannerbildet i samme format som temaet bruker i eksempelet. Hvis det legges en lenke i "Lang beskrivelse"-feltet vil det vises som en knapp på bildet. Innhold som legges til i "Lang beskrivelse(2)"-feltet vil vises i underkant av bannerbildet.

4) På siden Innstillinger > Generelle innstillinger må feltet Mobilvisning: Ikke bruk, velges. Temaet er responsivt og behøver ingen separat mobilvisning.

5) Produktbildernes zoomfunksjon bør ikke brukes og det stiller du inn under Produkter > Produktinnstillinger > Bruk zoomfunksjonen for produktbilder: Nei.

Fullfør designet

Fullfør det nye designet ditt på siden Design > Avansert design. Øverst til venstre legger du tll egne løfter i stedet for exemplene fra temaet. I sidefoten legger du til egne lenker til sosiale medier og andre egne lenker.

Still inn fargene i header og andre områder, i tillegg til fargen på tekst og lenker så det passer tilbutikkens image. Legg merke til at forhåndsvisningen i designverktøyet ikke alltid viser butikken eksakt, det er derfor alltid lurt å sjekke butikken når det er gjort endringer, så du kan se hvordan kundene faktisk vil se butikken.

 

Jeg redigerte temaet og nå fungerer det ikke responsivt lengr

Hvis du skal gjøre endringer i temaets elementer kan det være lurt å først lage en sikkerhetskopi av temaet på siden Design > Mine motiver. Hvis endringene skulle forstyrre responsiviteten, er det da enkelt å gå tilbake til sikkerhetskopien. Temaet kan også lastes inn i butikken på nytt.

 

Jeg kan ikke! Jeg har ikke tid! = Ingen fare!

Hvis det føles for vanskelig eller om det tar for mye tid å legge inn et nytt tema, kan du bestille implementering av et tema fra oss som en ekstratjenste for 2950kr (u/mva). I denne tjenesten inngår implementering av temaet i butikken din, vi legger til logoen din og vi bytter ut farger så temaet passer imaget til butikken. Større endringer av temaet inngår ikke i denne tjenesten, men større endringer kan gjøres med en separat avtale.

 

søkeord: responsiv, moderne, nytt, tema, design, layout, motiv, utforming

Share on social media