Forside » Support » Legg til filmklipp i nettbutikken

Legg til filmklipp i nettbutikken

Pro Yes

Video er en billig markedsføringsmetode for nettbutikker, som også kan lages på egenhånd med et digitalt kamera. Gode filmklipp kan deles gjennom kundene og budskapet ditt spres automatisk. I videosnutter kan du f.eks presentere produkters egenskaper og brukssområder. Du kan også bruke et "screen recorder"-program for å f.eks en instruksjonsvideo.

En populært og praktisk måte å laste opp videoer til nettbutikken, er å først laste opp videoen på YouTube, for deretter å legge til kode i butikken for å vise videoen på nettbutikkens side. YouTube gjør om videoen til et format som er kompatibelt med alle nettlesere. Du kan laste opp videofiler på YouTube i .WMV, .AVI, .MOV och .MPG format.

Last opp en videofil på YouTube

Gå tilwww.youtube.com og last opp videofilen i tjenesten. Du må først opprette en konto hos YouTube, før du kan laste opp videoer.

Legg til filmklippet i nettbutikken

Når videoen finnes på YouTube, kan du legge den til i nettbutikken. For Active og Pro-butikker kan du benytte "App"-verktøyet. Du kopierer da URL-adressen for videoen. legger den inn i verktøyet og klikkar på "Bruk". Verktøyet støtter dissa videoportalene: YouTube, MyVideo, Vimeo, Dailymotion, Wideo.fr, Metacafe.

For Starter og Mini kan du kopiere koden i "Bedde inn"-feltet på YouTube-siden og lim den inn  på butikkens side. Klikka på "Bedde inn"-feltet under videoen og trykk Ctrl+C for å kopiere koden.

Legg til videoer på produktsiden

Du kan legga til videoer på produktsiden. Legg til koden fra YouTube, i feltet "Lang beskrivelse". På produktsiden finnes også en "Anbefal" lenke (om funksjonen er tilknyttet i e-postinnstillingene), som kundene kan sende videoen til venner.

Du kan også lage et spesielt felt på siden Produkter > Produkttyper > [produkttype] > Egenskap. Gi navn som f eks "Video" eller "Trailer", velg typen "Text" og lagre. Åpne det nye feltet og settl inn"Støtte for html-formatering" og "Vis på egen tab" som "Ja".

Slik kan du legge til videoen, enten med App-verktøyet, eller med YouTube-koden, i feltet for produkter med produkttypen nederst på siden Produkter > [produkt] > Generelt.

Video på din egen side

Du kan også legge til videoklipp direkte på butikkens sider: Innhold/kategorier > Ny. Velg typen "Innholdsside". Klikk på "Redigere HTML" lenken og lim inn YouTube-koden i HTML-vinduet som åpnes, med Ctrl+V eller bruk "App"-verktøyet for å legge til videoen. Lagre og klikka på "Se ditt nettsted" for å teste at videoen virker. Videoens startbilde burde nå vises i nettbutikken.