Legge til leveringsmetode

Pro Yes

Det kan legges til nye leveringsmåter med forskjellige innstillinger i nettbutikken. Dette gjennomføres  ved å gå inn i menyen Instillinger > Levering.

For å legge til en leveringsmetode brukes knappen “Legg til”.

I neste steg settes leveringsmetodens type, som endrer hvordan fraktprisen  blir satt

I siste steget for å legge til en leveringsmetode kan du se og endre på innstillingene for leveringsmetoden, innstillingene kanogså endres ved å klikke på leveringsmetodens navn i listen.

I leveringsmetodens innstillinger kan du velge hvilket navn som skal vises til kunder i butikken, på de forskjellige aktive språkene du har i nettbutikken. Her kan du også endre prisen på leveringsmåten, utifra hvilken type den er satt til. F.eks typen “Fast pris” har alltid samme pris, mens for andre typer kan prisen variere utifra forskjellige kriterier.

Leveringmetodenes typer

Du kan legge til de forskjellige typene leveringsmetoder du ønsker i nettbutikken din. Ut i fra hvilken type leveringsmetoden har, endres innstillingene mulighetene for hvordan prisen blir satt.

Gratis levering

Denne leveringstypen har ingen innstillinger for pris, det er alltid fri frakt. Det kan f.eks. Brukes  hvis du tilbyr kundene å hente varene selv.

Fast pris

I prisinnstillingene kan fast pris velges(som i eksempelet ovenfor), da vil som sagt leveransen alltid ha samme pris.

Grense for fritak

Denne typen lar deg tilby fri frakt når totalsummen i handlekurven er høyere enn en bestemt grense. I innstillingene finner du en normal pris, som er en fast pris, og i tillegg kan du legge inn en grense for hvor store ordre må være før du tilbyr fri frakt. Med denne leveringsmåten aktiv, vil kunder med totalsum i handlekurven under grensen, bli varslet om at de vil få fri frakt, hvis bestillingen overstiger grensen.Les mer her.

Handlekurv total

Denne typen levering blir prissatt i forhold til summen i handlekurven. Du kan f.eks. stille inn at frakten skal bli billigere jo mere man handler for. For å sette nivåer, fylles feltene ut på den gule raden, klikk lagre, og neste nivå kan defineres.

I ekempelet er grensene satt til 500 kr og 1000 kr.

Vekten på produktene i handlekurven

Med denne typen leveranse kan du stille inn prisen i forhold til den totale vekten på produktene i handlekurven. For at denne innstillingen skal fungere, er det viktig å fylle inn vekten til alle produktene i butikken. Denne typen levering kan bli brukt f.eks. for å stille inn prisene når du skal sende varene med posten.

Les mer her.

Antall produkter i handlekurven

Med denne typen kan du sette prisen for levering i forhold antallet produkter i handlekurven.

Grensene for antallet settes på samme måte som foregående eksempel.

Andre typer leveransmetoder

ShipAdvisor - alle leveransmetoder

Denne leveransetypen er koblet til Consignor og prisene blir hentet fra innstillingene i Consignors system.Les mer om Consignor og hvordan det fungerer her.

Pacsoft - myPack

Denne  leveransetypen brukes for tjenester tilbudt via Unifaun og PostNord.Les mer om Unifan og PostNord her.

Begrenset til postnummer

Det kan legges til en leveringsmåte som kun vises for spesifikke poststeder. Innstillingene fungerer på samme måte som for Grense for fritak.

Testlevering (DummyShipping)

Dette er en tom leveringsmåte som ikke kan velges av kunden. Om det f.eks. er en drop-down-meny for å velge leveringsmåte i kassen, kan denne typen brukes for å gjøre kundene oppmerksomme på at de må velge en leveringsmetode, før de kan fortsette.