Etusivu » Support » Nedlastbart tema: Rock

Nedlastbart tema: Rock

Rock-temet er et moderne, stilrent og responsivt tema. Du kan laste ned temaet og bruke det i nettbutikken ved å følge instruksjonene nedenfor.

Egenskaper

• I headeren øverst med svart bakgrunn (fargen kan endres) finnes et tekstfelt for "tjenesteløfte". Til høyre finnes relevante lenker for bruk av nettbutikken.
  • Øverst på startsiden er det plass til en bildekarusell som fyller hele siden i bredden.
  • Under bildekarusellen kan kategorier løftes frem. På store skjerm er det plass til 2 kategoribokser ved siden av hverandre. Det kan også legges til flere, de vil vises på enny rad.
  • Under kategoriboksene er det plass til tekst (Lang beskrivelse 2). Tekstinnhold er viktigt for søkemotoroptimering.
  • Under teksten kan produkter vises.
  • Under produktboksene er det et felt til for tekst (Lang beskrivelse 3). I demobutikken har vi som et eksempel lagt til en Instagram-feed. Dette kan gjøres med 3. parts tjenester, som f.eks. lightwidget.com.
  • I bunnteksten finnes bl.a. lenkar til forskjellige informasjonssider, kontaktinformasjon og sosiale medier.

På mobilskjerm er den øverste headeren kompakt og menyen åpnes bak en hamburgerknapp. Ved å klikke på hovedkategorien, åpnes underkategoriene.

Demo Ladda ner temat

Användarinstruktioner

Du kan legge til temaet i  nettbutikken på følgende måte:.

1. Last ned og lagre temaet på datamaskinen din
  2. I butikkadministrasjonens meny Design > Mine motiver, finner du "Importer motiv" nederst på siden.
  3. Huk av for "Skriv over startsiden ved import" hvis du vil at temaets eksempelinnhold for forsiden skal importeres til nettbutikken din. Legg merke til at det overskriver innholdet som er der fra før av. (Kopier ditt eget innhold som en sikkerhetskopi fra menyen Innhold/kategorier > Dataarkvisning > Generelt, hvis du trenger).
  4. Når temaet er lastet inn i nettbutikken, finner du det nederst på listen Design > Mina motiver. Der kan du se en forhåndsvisning, redigere og/eller aktivere temaet så det vises i butikken.

Hvis du prøver et nytt tema, kan det være lurt å lagre eventuelle designkoder fra feltet Innstillinger > Generelle innstillinger > Avanserte innstillinger > HTML Head-område. Koder som ligger i dette feltet påvirker alle temaer og design i butikken, og kan derfor skape problemer med nye temaer, hvis det fortsatt ligger kode der frå et annen tema.

Hvis du bare vil teste det nye temaet på siden Design > Mina motiver, uten å faktiskt aktivere temaet, kan du flytte designkodene fra Head-området til et element i det aktive temaet. I temaets bunnfelt kan du legge til et "Tekst (HTML)"-element og kopiere over designkodene fra
Innstillinger > Generelle innstillinger > Avanserte innstillinger > HTML Head-område. På denne måten vil kodene kun påvirke det aktuelle temaet, og skaper ikke problemer med andre temaer.

Redigering

1) Banneren på startsiden er laget med FlexSlider, og for å redigere den, må endringene gjøres i html-koden.

• Gjør klart et bilde. Anbefelt størrelse er 1600x600 px. Velg et bilde som gjør at en tekst vil få bra synlighet som et lag over bildet, ikke et bilde med for mye kontraster eller detaljer. Merk at bildet blir klippet fra kantene på mobilskjerm.
  • Last opp bannerbildet i administrasjonen, fra menyen Innhold/kategorier > Filhåndterer. Kopier bildets adresse ved å høyreklikka på bildet og velg "Kopier lenkens adresse".
  • Legg til bildets url i stedet for eksempelbildets url. Du kan også endre teksten og knappens adresse.

2) På siden Innhold/kategorier > Dataarkvisning > Layout setter du opp følgende innstillinger:

3) Kategoriboksene på startsiden opprettes automatisk av kategorier som har det første bildet. Last opp bildene for respektive hovedkategorier på fanen "Bilder". Obs! Fjern markeringen på valget for å "endre størrelse ved opplastning" før du laster opp bildet. Anbefalt størrelse for bildene er 500 x 500px.

4) På siden Innstillinger > Generelle innstillinger setter du feltet Mobilvisning: Ikke Bruk. Temat er responsivt og trenger ingen separat mobilvisning.

5) Produktbildenes zoomfunksjon bør ikke brukes og dette setter du opp fra Produkter > Produktinnstillinger > Bruk zoomfunksjonen for produktbilder: Nei.

Gjør designet helt ferdig

Gjør siste finpuss på designet på siden Design > Avanseret design. Øverst til venstre legger du til egne løfter i stedet for eksempelteksten fra temaet. I bunntekstfeltet legger du til egne lenker til sosiale medier og andre egne lenker.

Sett opp fargene i headeren og andre områder, samt fargen for tekster og lenker, så de passer med resten av image ditt. Legg merke til at forhåndsvisningen i designverktøyet ikke alltid viser ting som de faktiskt ser ut i selve butikken, derfor er det alltid bra å sjekke butiken, etter at endringer er gjort så du kan se hvordan kundene vil oppleve butikken.

Innstallering av temaet som en ekstratjeneste

Hvis det føles vanskelig eller tar for lang tid å starte bruk av dette nye temaet, kan du bestille implementering av temaet fra oss som en ekstratjeneste for 2950kr (ekskl. mva). I tjenesten inngår implementerering av temaet i nettbutikken, vi legger til logoen din og bytter ut farger etter dine ønsker. Større endringer av temaet inngår ikke i implementeringen av temaet og hvis større endringer er nødvendig, må dette avtales ien separat avtale.