Forside » Support » Nettbutikkens design

Nettbutikkens design

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Nettbutikkens design brukes ofte med referanse til hvordan nettbutikken ser ut for kundene. Nettbutikkens design kan endres med f.eks. farger og fonter i tilleg tilo ppbygging avnettbutikken på kundesiden. Butikkens innhold, som kategorier- og innholdssider kan redigeres direkte fra sidenes innstillinger, og produktene i produktenes innstillinger.

I nettbutikkens innstillinger handler designet om alle områdenene untatt selve innholdsområdet. På bildet nedenfor vises den generelle strukturen med de forskjellige hovedområdene, området i mitden med rød makering er innholdsområdet, som viser innholdet fra butikkens forskjellige sider. Innholdsområdets design kan ikke endres så mye i designinnstillingene bortsett fra de vanlige farge- og font valgene. I designinnstillingene kan du redigere alle andre områder rundt innholdsområdet, d.v.s headerområdet, footer og sidefeltet, m.m. Det kan legges til en rekke ferdiglagde  eller egene designelementer i de forskjellige områdene.

  

Nettbutikkens motiv

Designet som vises på kundesiden av butikken kommer i hovedsak fra motivet som er aktivt. Motivene kan ha visse begrensninger i forhold til hva som kan endres i designet. På siden Design > Mina motiver vises alle motivene som er opprettet for nettbutikken, og øverst i listen ligger det aktive motivet. Nederst på denne siden kan det legges til nye motiver fra butikkens ferdige motiver, men her kan det også importeres nye motiver fra motivfiler, til butikken.

På "Mine motiver"-siden kan motivene redigeres og forhåndsvises, uten at motivet trenger å være aktivet på kundesiden av butikken. Det aktive motivet er det som benyttes i butikken, men i listen er det lenker til designinnstillingene og nettstedsvisning også for de andre motivene.

Utover formateringen som kommer fra temaet kan det også legges til jQuery- og CSS-kode som påvirker butikkens design på siden Innstillinger > Generelle innstillinger > Avanserte innstillinger. 

 

Valg og bytte av motiv

På sidene Design > Rask design og Design > Mine motiver kan motivet byttes ut mot nandre ferdiglagde motiver for butikken. Disse ferdiglagde motivene fra nettbutikksystemet er laget for å bruke sammen med en separat mobilvisning, disse motivene er alltså ikke responsive. Det går er også mulig å importere motiver med responsivt design fra temabutikken vår. Responsive motiver tilpasses automatisk etter bredden på skjermen det vises på, og behøver ingen separat mobilvisning. De responsive motivene har noe mer begrensninger i forhold til egne endringer.

 

Nettbutikkens mobilvisning

På siden Innstillinger > Generelle innstillinger er det et valg for bruk av separat mobilvisning med følgende valg.

 

Mobilvisning: Optimert for mobil butikk

Med dette valget brukes en separat mobilvisning som er forenklet for bruk på mobiltelefoner. I denne mobilvisningen vises ikke alle butikkens funksjoner. F.eks. finnes det ingen innlogging eller produktanbefalinger. Den separate mobilvisningen bruker et automatisk design og det finnes ingen innstillinger for å gjøre endringer. Ønsker du å gjøre endringer i mobilvisningen, må det brukes kode, vi har lagt ut noen ferdige eksempelkoder her: https://www.vilkas.no/support/endre-designen-for-mobilvisning

Mobilvisning: Optimert for mobil nettsted

Denne visningen bruker samme type design som "Optimert for mobil butikk", men her er ingen handlekurv. Denne visningen kan brukes hvis det av en eller annen grunn bare er ønsket å vise innholdssidene og en produktkatalog, men kundene vil ikke kunne handle fra mobiler.

Mobilvisning: Ikke bruk

Med denne innstillingen brukes ingen separat mobilvisning i det hele tatt, den normale designen vises på alle enheter. Denne innstillingen anbefales hvis det er et responsivt motiv der designet er bygd opp for automatisk tilpassning til skjermsstørrelse.

 

Responsive motiver

I vår temabutikk finnes flere forskjellige moderne og responsive motiver for nedlastning og bruk i butikken.
https://www.vilkas.no/support/temabutikken

Disse motivene kan enten implementere i butikken på egenhånd med hjelp fra instruksjonene på motivets supportside eller så er det også mulig kjøpe implementering og redigering av motivet som en ekstratjeneste fra oss. De responsive motivene er ikke like enkle å redigere selv, siden elementene i de responsive motivene ofte har designkoder som endrer størrelse, plassering og synlighet på forskjellige skjermstørrelser.

 

Professjonell design

Her i Vilkas jobber et prosjektteam som har spesialisert seg på design for nettbutikker og vi kan lage et unikt design for butikken din, ut fra dine ønsker og rettningslinjer. For dette finnes tjenester som du kan lese mer om her. Du kan også kjøpe tjenester for små endringer i designen eller store helt nye designoppdateringer. Eksempler på forskjellige designer som designteamet har laget kan du se blant våre referenser.

Share on social media