Forside » Support » Nosto

Nosto

Starter Yes
Mini Yes
Active Yes
Pro Yes

Nosto er en Markedsføringstjeneste for nettbutikker. Med tjenesten kan du vise produkter av interesse for kunder som kommer tilbake til butikken din eller du kan sende e-post til kunder som avbryter bestillingsprosessen.

 

Legg til Nosto  i nettbutikken

  • Registrer deg hos Nosto under Markedsføring > Nosto > Registrering.

  • Fyll inn og kontroller informasjonen i skjemaet og kryss av i "Jeg har lest og godkjenner de Generelle villkårene"

  • Klikk på "Registrer" - og du får tilsendt en melding fra Nosto med innloggings-instruksjoner, til e-postadressen din.

  • Bekreft registreringen ved å følge instruksjonene i e-posten.

 

Nosto innstillinger i butikkens administrasjon - Generelt

Når registreringen er klar aktiveres Nostos datainnsamling automatisk (Generelt > Aktivere datainnsamling > Ja).  Elementene blir ikke synlige direkte for butikkens kunder, men Nosto begynner straks å samle inn informasjon til elementene.

 

Nosto innstillinger i butikkens administrasjon - Element

Under "Element" finnes ferdige Nosto-elementer som du kan stille inn og vise for butikkens kunder. Det finnes også separate elementer for kunder som bruker mobil for å se butikken. Det kan lønne seg å bruke elementene på flere forskjellige steder for å aktivere kundene til å se og kjøpe mer.

Etter hvert element finnes ett tekstfelt med ferdig kode (disse vises når du klikker på "Vis Nostos html-tagger") for hvert respektive element. Elementenes kode bestemmer hva slags innhold som vises for kundene i butikken. Samme kode finnes i Nostos egne administrasjonspanel.

Obs! Selv om elementet er innstilt til "Ja" så vises det ikke for kundene i butikken enda. Elementet aktiveres som synlig fra Nostos egne administrasjonspanel, men det lønner seg ikke å vise elementene for kundene før 7-14 dager etter at elementet er aktivert i butikken.

 

Nostos administrasjonspanel

Logg inn på Nostos administrasjonspanel ved å fylle inn e-postadressen din og passordet på my.nosto.com, og klikk på den opprettede kontoen (Account).

Dashboard kan du se hva som skjer butikk din akkurat nå. Der vises blandt annet hvor mange kunder som befinner seg i butikken, hvor mange som har produkter i handlekurven osv.

Under Campaigns > Recommendation slots finner du elementene som har blitt opprettet. Elementenes navn er det samme som de er i butikkens administrasjon under Markedsføring > Nosto > Element (f. eks. id="nosto-vilkas-basket1"). Klikk på elementets navn for å få se detaljert informasjon.

  • Hvis du vil endre informasjonen som vises for elementet, bytter du til ett annet alternativ fra nedtrekks-menyen "Type".

  • Hvis du vil endre hvordan elementet blir presentert, bytter du til ett annet alternativ fra nedtrekks-menyen "Recommendation templates" (f eks NostoVilkasHotdealsSlim).

  • Forandringene blir oppdatert i butikken med noen minutters forsinkelse.

Når du vil aktivere Nosto elementet som synlig for butikkens kunder, velger du Account > Recommendation visible > Yes .

Med denne grunnleggende informasjonen er du allerede på god vei med Nosto.

 

Nosto og delt SSL

I butikkene brukes et delt SSL-sertifikat som har adressen "secure.vilkasgroup.com" for sikker tilkobling. Denne adressen må legges til i Nostos innstillinger under Settings > Account settings > Other hosts used by the site, så også informasjon om bestillinger kan sendes til Nosto.

>

Share on social media