PayPal

Pro Yes

PayPal er en populær internasjonal betalingsmetode. I denne listen kan du se hvilke land PayPal er tilgjengelig i. For nettbutikken er det to forskjellige versjoner av PayPal. Det er "Website Payments Standard" som fungerer som i den vanlige bestillingsprosessen, der betalingen skjer etter at alle personopplysninger fylt inn, og "PayPal Express Checkout" som hopper over den normale bestillingsprosessen.

På sidan Innstillinger > Betaling kan du legge til PayPal som betalingmetode ved å velge den PayPal-versjon du vil bruke. Når betalingsmetoden er lagt til, vises den i listen over betalingsmetoder og du går til innstillingene ved å klikke på "Fullfør".

Website Payments Standard

Denne versjonen av PayPal har veldig enkle innstillinger. Du fyller bare inn den e-postadressen du bruke for PayPal-kontoen din og lagrer. Deretter kan du gjøre betalingsmetoden synlig, og kundene dine kan starte å betale med PayPal.

PayPal Express Checkout

I innstillingene for denne versjonen av PayPal må påloggingsinformasjon for PayPal fylles inn. Denne informasjonen får du ved å følge instruksjonene på toppen av innstillingssiden. I tillegg kan man velge om PayPal Express Checkout, som hopper over den vanlige betalingsprosessen, skal brukes eller om PayPal skal brukes som en vanlig betalingsmetode i bestillingsprosessen.

PayPals API-informasjon finner du ved å klikke på lenken i steg 2 i instruksjonene. Her kan du kopiere informasjonen og lime den inn i de respektive feltene.

I PayPals innstillinger finner informasjonen du ser på bildet nedenfor. (Hvis det kommer spørsmål om du skal bruke leverandørens integrasjon eller gjøre det selv, må du velge alternativet hvor du skal gjøre det selv, da får du se API-informasjonen og kan kopiere det inn i systemet.)

Obligatoriskt telefonnummer

Som standard er telefonnummer ikke obligatorisk for PayPal, men det går ann å sette det opp til å være obligatorisk på følgende måte.

1) Logg inn hos PayPal.
2) Gå til siden Profile > Profile and settings.
3) Velg "My selling tools" fra venstre spalte.
4) Klikk på "update"-lenken under "Website preferences".
5) Der kan du litt nedover på siden ved "Contact Telephone Number" sette opp telefonnummer til å være påkrevd.