Forside » Support » Popup-blokk i nettlesere

Popup-blokk i nettlesere

Pro Yes

Det er nå vanlig at nettlesere blokkerer åpning av informasjon i nye vinduer(popup-vindu), som standard innstilling. Hvis f.eks. integrasjonen med en logistikkpartner åpner fraktetiketten i et nytt vindu, blir det blokkert av nettleseren og det er nødvendig å tillate popup-vinduer fra dette nettstedet.

Når nettleseren blokkerer et popup-vindu, blir det ofte merket med et ikon i enden av adressefeltet.

Firefox

Når Firefox har blokkert et vindu, kan det vises på to forskjellige måter. I bilde nedenfor kan du se 1. et ikon i enden av adressefeltet og 2. et gult felt øverst i vinduet. Ved å klikke på en av dem vil du få alternativ for å velge å tillate popup-vinduer for dette nettstedet.

Firefoxs egne instruksjoner om popup-vinduer

https://support.mozilla.org/no/kb/innstillinger-blokkering-av-popupvinduer

Chrome

Når Chrome har blokkert et vindu blir det vist et ikon i enden av adressefeltet. Du kan se et eksempel i bildet nedenfor, markert med rød sirkel. Ved å klikke på ikonet, Kan du velge å alltid tillate popup-vinduer fra dette nettstedet.

Chromes egne instruksjoner om popup-vinduer

https://support.google.com/chrome/answer/95472?hl=no

Safari

Safaris håndtering av popup-vinduer er noe mer begrenset enn de andre nettleserne. Den viser ingenting når den har blokkert et popup-vindu i motsettning til f.eks. Firefox og Chrome. I Safaris innstillinger finner du som på bildet nedenfor en innstilling der du kan fjerne blokkeringen av popup-vinduer på alle nettsteder. Safaris innstillinger finnes øverst til venstre i Safari-menyen.

Veiledning om emnet fra Apple: https://discussions.apple.com/thread/4271925?start=0&tstart=0 (på engelsk)