PostNord

PostNord Logistics tilbyr leveransetjenester for e-handel i Norden og internasjonalt. Du kan integrere nettbutikken din mot PostNords tjenester for å få ordrene i nettbutikken sendt automatisk til PostNords system, og for å tilby kundene dine muligheten til å velge hentested og spore bestillinger med sporingskoder. Tjenestene blir opererer gjennom Unifauns system.

Brukerveiledningveiledning

1. Sett opp en transportavtale med PostNord Logistics og avtal hvilke tilleggstjenester du vil bruke. Hvis du bruker MyPack, be PostNord om å aktivere "PickUpLocator"-tjenesten også.
  2. Når avtalen er klar, ta kontakt med oss (salg@vilkas.no), og informer om at du vil benytte PostNords tjenester og angi brukernavnet ditt for Pacsoft Online.
  3. Vi bestiller lisensen OnlineConnect , som trengs for å koble Pacsoft opp mot nettbutikken, og du mottar en bekreftelse fra Unifaun om at Vilkas har bestilt ordrekobling. Hvis du ikke mottar bekreftelsen, se også etter i søppelpost mappen. Når bestillingen gjøres gjennom oss, spanderer vi Unifauns første årsavgift.
  4. Godkjenn bekreftelsen. Da aktiverer Unifaun lisensen og du får en bekreftelse på aktiveringen.

Når disse innledende stegene er gjennomført, kan du sette opp innstillingene for PostNord på følgende måte:

Innstillinger for frakt

Opprett først en ny leveringsmetode i menyen Innstillinger > Levering . Velg "Brukerdefinert leveringsmetode".

• For MyPack velges "Pacsoft - PickupLocator" som type.
  • For DPD velges en av de vanlige typene, som f.eks. "Fast pris" eller "Grense for Fritak".

For leveringsmetoder med typen "Pacsoft - PickupLocator" må det fylles inn en kode for utleveringssted. Koden "POSTNORD" kan brukes for hele Norden. Hvis du har lagt til riktig kode og hentesteder fortsatt ikke vises, kontroller at PostNord har aktivert "PickUpLocator"-tjenesten

Her kan du se Unifauns dokument med kodene for hentesteder .

Når du har lagt til de leveransemetodene du ønsker å bruke, vil de vises i listen somkommer opp når du går inn på menyen Innstillinger > Levering . Hvis det vises et gult advarselstegn og en lenke for å fullføre på raden til en leveringsmetode, betyr det at det savnes noen innstillinger, som f.eks. pris.

PostNord Logistics innstillinger

Tilknytt nettbutikken til Pacsoft Online systemet i menyen Innstllinger > PostNord Logistics innstillinger .

1.     Velg systemet "Pacsoft"
  2.     Fyll inn brukernavn og passord
  3.     Fyll inn "po_NO" som session

La kundene dine spore ordrene sine med Unifauns Track and Trace tjeneste. Kundene kan spore bestillingene sine fra kundesidene i nettbutikken, ved å gå inn på  "Mine bestillinger". Tjenesten må aktiveres i Unifauns system for at knappen skal virke.
Bruk ZipCheck tjenesten for å la Unifaun kontrollere at postnumre er gyldig ved bestilling eller registrering.

Generelle leveringsinnstillinger

På den siden kobler du leveransemetodene du opprettet under Innstillinger > Levering til PostNords tjeneste. Hvis du ikke bruker hentested, må du aktivere Pacsoft selv, ved å huke av i avkryssningsfeltet “Aktiver Pacsoft”.

ServiceID er ID’en på tjenesten som du bruker. Du får koden fra Unifauns admin, i listen som finnes under Hjelp > Kodelister > Tjenester (Ordreintegrasjon XML).

Avanserte leveringsinnstillinger

•     På denne siden vises leveringsmetodene som er tilknyttet  PostNord.
  •     Avsenders hurtigsøkskode er koden som angis for avsender i Unfauns administrasjon.
  •     I "Melding" velger  du om SMS, e-post eller begge deler skal sendes til kunden.
  •     I feltet “Melding til kunden”, skrives meldingen som skal sendes til kundene, på alle butikkens språk.
  •     Du kan også velge å motta en kopi eller en blindkopi til butikkens e-postadresse, om du ønsker.

Innstillinger for betaling ved henting(COD) og hendelser

• På denne siden velger du betalingsmåten for COD (collect on delivery)
  • For å sende bestillingene automatisk til Pacsoft, velger du om du vil sende bestillingen når "Bestilling opprettet" eller "Bestilling betalt"
  • Bestillingene kan også sendes manuelt, ved å gå inn på menyen Ordrer > Ordrer , kryss av de ordrene som skal sendes, klikk på "Eksporter" og velge "Send bestillingene til Pacsoft"

Frakt av farlig gods

Produkter som er klassert som farlig gods, må merkes på produktnivå. Produktinformasjonen legges til på siden Produkter > [produkt] > Pacsoft,  når Pacsoft er aktivert som leveringsmetode.

Håndtering av bestillinger

Bestillingsdokumenter kan skrives ut og bestillingen kan spores på siden Ordrer > [ordre] > Pacsoft .