Produktportaler for markedsføring av nettbutikken

Pro Yes

Det kan legges till flere ulike produktportaler i nettbutikken, for å markedsføre produkter. I de fleste portalene sendes kundene videre til selve nettbutikken for å gjennomføre bestillinger, men i noen portaler gjøres bestillingene utenfor nettbutikkens system, og nettbutikken får tilsendt informasjon om bestillingene fra disse produktportalene. For alle portaler må det gjøres en separat avtale med leverandøren, og motta brukerdata. Brukerdataene legges til i nettbutikkens administrasjon og gjør at man kan starte å sende produkter til portalen.

Koble nettbutikken til portaler

Du kobler nettbutikken til de ulike tjenestene under Markedsføring > Produktportaler, her kan du krysse av for den produktportalen du ønsker å bruke og på hvilket språk, og "Lagre".

Deretter kan du registrere deg hos tjeneste ved å klikke på “Vis”. På siden som åpnes, finner du instruksjoner om hvordan du registrerer deg for akkurat den portalen, og om hvordan du legger til produktene som skal vises i portalen.

Legg til produkter hos portalene

Du kan legge til produktene hos portalene fra menyen Produkter > Produkter ved å kryssa av for de produktene du vil legge til, og klikke på Tildel > Tildel produktportaler…, velg deretter de portalene du vil legge til, og klikk på "Tildel"

For å se hvilke produkter som er lagt til i hver portal, kan man gå inn i menyen Markedsføring > Produktportaler > [produktportal] > Produkter. Her kan det også legges til flere produkter hvis det er behov. Når alle produktene som skal markedsføres er lagt til, kan produktene sendes til portalene ved å velge fra menyen Markedsføring > Produktportaler > [produktportal] > Generelt og klikke på "Eksportere". Kontroller til slutt på portalens side at all produktinformasjonen er overført på riktig måte.

Søkeord: markedsplass, google shopping, pricerunner, prisjakt, prisvis, amazon, kelkoo, fruugo, twenga, kauppakeskus, hintaseuranta, myyjaosta, ostokset, vertaa, yandex