ShopAlike

Pro Yes

ShopAlike.no er en markedsplass på nettet for bl.a. mote, sko, møbler og hjemmeinnredning. På ett og samme nettsted har de samlet flere tusentalls forskjellige produkter fra populære nettbutikker, alt fra klær for kvinner, menn og barn, til hjemmeinnredning, smykker, sportutstyr og husdyrsartikler.

Bruk ShopAlike

Under Markedsføring > Produktportaler aktiveres ShopAlike-portalen, og så kan man gå til innstillingene ved å klikka på den i listen.

I innstillingene er det først instruksjoner og lenker for å registrere seg hos ShopAlike. Der er også adressen til eksportfilen for produktene. Man kan enten eksportere alle produktene i butikken, ved å velge Ja for "Eksportere alle produkter", lagre og klikke på "Eksporter", eller så kan man velge ut produkter som skal eksporteres, på fanen "Produkter".

På fanen "Produkter" velges de produktene som skal eksporteres ved å klikke på “legg til element. Når produktene er lagt til og det er klart til å eksportere, går du tillbake til fanen "Generelt" og klikker på "Eksporter".

Til ShopAlike kan man sende informasjon om produktene som Kjønn, Farge, Merke, Material og Størrelse. For å gjøre det må disse egenskapene opprettes for produktene. Under Produkter > Produkttyper åpner man produkttypen "ProductClass" fra listen.

På fanen "egenskaper"  opprettes de nye feltene for denne informasjonen. Egenskapene bør opprettes med typen "Språkavhengig tekst". Hvis det kun blir brukt ett språk i butikken, kan også typen "Text" velges. De nye egenskapene kan stilles inn som usynlige hvis denne informasjonen ikke skal vises på produktsidene. Denne informasjonen kan oppdateres senere, i produktinnstillingene nederst i fanen”Generelt” for hvert produkt.

Når egenskapene er lagt til for produkttypen, kan man, under Markedsføring > Produktportaler > ShopAlike, velge hvilke egenskaper som hører til informasjonen som sendes til ShopAlike.