Sporingskoder for Markedsføring

Pro Yes

Når man benytter seg av en tredjepart for Markedsføring ber de ofte å legge til sporingskode eller en "sporingspixel" i nettbutikken. Koden skal ofte legges til i butikkens hodeområde, hovedområde eller på ordrebekreftelse-/takk-for-kjøpet siden. Sidenes kildekode kan ikke endres fritt, uten at koden legges til i de ulike områdene på følgende måte.

Legge til kode i hodeområdet

Under innstillinger > Generelle innstillinger > Avanserte innstillinger finnes ett felt man kan legga til kode i hodeområdets kildekode.

Legge til kode i hovedområdet

Hvis du vil spore spesifikke sider, legges koden til i den sidens innstillinger, under lang beskrivelse. Etter at du har klikket på "html"-knappen i menyen øverst, kan du legge til koden.

Hvis det er ønskelig ål følge med på alle sidene/produktene, kan koden legges til i et "Tekst (HTML)"-sideelement, i designen. Under Design > Avansert design, når det legges til ett nytt sideelement, finnes det i sideleementenes emneområde "Brukerdefinert sideelement". Når  elementet settes inn, kan koden legges til, ved å klikke på "html"-knappen i menyen øverst.

Legge til kode på ordrebekreftelse-/takk-for-kjøpet siden

Under innstillinger > Handlekurvsinnstillinger > Tekster finnes et felt for dette, som heter "Tekst for bekreftelsesside / Sporingskode for affiliate". Hvis sporingskoden samler informasjon om ordrene, som f.eks. ordrens sum eller antallet produkter som ble bestilt,  finnes det plassholdere i informasjonsboblen, som kan brukes for dette. Koden kan legges til først etter man har klikket på "html"-knappen i menyen øverst.

Hvis koden du får fra tredjeparten inneholder kode som du selv må endre,, som f.eks. "var ordreId = PUT_YOUR_ORDER_ID_HERE", så betyr det at du bytter ut den biten av koden mot butikkens plassholdere "var orderId = #OrderNumber".