Unifaun

Pro Yes

Unifaun Online Er et komplett og sikkert, intetnettbasert system for transportadministrasjon, som håndterer alle dine forsendelser og transportører på et og samme sted. Du kan integrere nettbutikken din mot Unifaun for å få bestillinger sendt automatisk til Unifaun Online og for å gi kundene dine mulighet til å velge hentested og spore bestillinger med sporingskoder.

Brukerveiledning

1. Sett opp en transportavtale med Unifaun Online  og avtal med Unifaun hvilke tilleggstjenester du vil bruke. F.eks. er tilleggstjenesten "PickUpLocator" nødvendig hvis du vil tilby kundene å velge hentested.

2. Når avtalen er klar, ta kontakt med oss (salg@vilkas.no), og informer om at du vil benytte PostNords tjenester og angi brukernavnet ditt for Unifaun Online.

3. Vi bestiller lisensen OnlineConnect , som er nødvendig for å koble Pacsoft opp mot nettbutikken, og du mottar en bekreftelse fra Unifaun om at Vilkas har bestilt ordreintegrasjon. Hvis du ikke mottar bekreftelsen, se også etter i søppelpost mappen. Når bestillingen gjøres gjennom oss, spanderer vi Unifauns engangsavgift samt den første årsavgiften.

4. Godkjenn bekreftelsen. Da aktiverer Unifaun lisensen og du får en bekreftelse på aktiveringen.

Når disse innledende stegene er gjennomført, kan du sette opp innstillingene for PostNord på følgende måte:

Innstillinger for frakt

Opprett først en ny leveringsmetode i menyen Innstillinger > Levering . Velg "Brukerdefinert leveringsmetode".

- For tjenester der sluttbrukeren kan velge mellom forskjellige hentesteder velges "Pacsoft - PickupLocator" som type.

- For tjenester uten hentested velges en av de vanlige typene, som f.eks. "Fast pris" eller "Grense for Fritak".

For leveringsmetoder med typen "Pacsoft - hentested" må man fylle inn en kode for utleveringsstedet. Noen av de vanlige kodene er:

• “POSTNORD” (PostNord SE/DK/NO/FI)

• “PP” (Privpak, SE)

• “SBTL” (DB Schenker Privpak Ombud Standard, SE)

• “DHLSP” (DHL Service Point, SE)

• “BRING” (Bring SE/DK/NO/FI)

• “BUSSGODS” (Bussgods, SE)

Her er en lenke til Unifauns dokumenter med kodene for hentesteder . Hvis du har lagt til riktig kode, og hentestedene forsatt ikke vises, sjekk med Unifaun at tjenesten "PickUpLocator" er aktivert.

Når du har lagt til de leveransemetodene du ønsker å bruke, vil de vises i listen somkommer opp når du går inn på menyen Innstillinger > Levering . Hvis det vises et gult advarselstegn og en lenke for å fullføre på raden til en leveringsmetode, betyr det at det savnes noen innstillinger, som f.eks. pris.

PostNord Logistics innstillinger

Tilknytt nettbutikken til Unifaun Online fra menyen Innstillinger > PostNord Logistics innstillinger.

1. Velg tjenesten "Unifaun"
  2. Fyll inn brukernavn og passord
  3. Fyll inn "ufo_NO" som session

La kundene dine spore ordrene sine med Unifaun Track and Trace-tjenste. Kunden kan spore ordrene "Mine sider", under "Mine ordre". Tjenesten må også aktiveres i Unifauns system for å få knappen til å virke.

Bruk av ZipCheck tjenesten lar Unifaun kontrollere at postnummeret er gyldig, ved bestilling og registrering.

Generelle fraktinnstillinger

• På denne siden kobler du leveringsmetoden du opprettet under Innstillinger > Levering til Unifauns tjenste. Hvis du ikke bruker hentested, må du selv klikke på "Aktiver Pacsoft".
  • ServiceID er ID'en for tjensten du vil bruke. Du kan hente denne koden fra Unifauns admin, i listen på siden Hjelp > Kodelister > Tjenester (Ordreintegrasjon XML).

Avanserte fraktinnstillinger

• På denne siden vises leveringsmetodene som er tilkoblet Unifaun.
  • Avsenderens hurtigsøkverdi er den koden som identifiserer avsenderen i Unifaun's administrasjon.
  • I "Varsling" bestemmer du om SMS eller e-post skal sendes.
  • Du legger inn e-postmeldingen som skal sendes til kundene, på alle språk butikken tilbyr.
  • Du kan også velge å få en kopi eller skjult kopi til butikkens e-postadresse.

Innstillinger for COD betalinger og hendelser

• På denne siden stiller du inn betalingsmåten COD (cash on delivery), ved behov
  • For sende ordre automatisk til Unifaun Online setter opp når du vil bestille frak, ved "Bestilling opprettet" eller "Bestilling betalt"
  • Ordre kan også sendes manuellt under Ordrer > Ordrer. Der krysser du av de ordrene som skal sendes, klikker på "Eksporter" og velger "Send ordre til Pacsoft"

Frakt av farligt gods

Produkter som er klassifisert som farlig gods, merkes på produktnivå. Produktinformasjonen legges til under Produkter > [produkt] > Pacsoft.

Håndtering av ordre

Ordredokumenter kan skrives ut og forsendelser kan spores fra Ordrer > [ordre] > Pacsoft.